Leren tassen van Bag to the Future

Waar een passie voor vintage tassen en brocante markten al niet toe kan leiden. De verkoop van een Hermès designertas zorgde voor het startbudget van tassenlabel Bag to the Future. Die bewuste tas kocht Annemei Kalden voor drie euro op een markt in Frankrijk. Met de opbrengst werd een industriële machine in huis gehaald en daarmee de productie geprofessionaliseerd.

Het perfecte leer

Inmiddels zijn we drie jaar verder en heeft Annemei het loeidruk met bestellingen en aanvragen van de unieke, handgemaakte leren tassen. De zoektocht naar het beste leer bracht haar naar Den Bosch. De kwaliteit en bewerkelijkheid van het soort leer zorgt keer op keer voor positieve feedback van klanten. Elk model heeft een eigen unieke uitstraling en wordt geleverd in een aantal basiskleuren: cognac, zwart, army green en mocca. Met die laatste kleur als favoriet. Ook een eigen design is mogelijk door de onderdelen als een sluiting of hengsel van de verschillende modellen met elkaar te combineren.

Een tas voor het leven

De collectie van Bag to the Future blijft groeien met de inkoop van andere merken en samenwerkingen, met als basis de handgemaakte leren tassen en vintage items. Bestellingen gaan via de webshop, maar ook kun je offline de tassen bemachtigen bij Everything & More in Den Haag en Doordeweeks in Amsterdam. De tassenliefhebbers zijn voornamelijk werkende vrouwen die zichzelf een kwalitatieve tas gunnen om te koesteren.

Dromen over de toekomst

Het tassenlabel is populair op social media. Instagram en Facebook zijn ideale kanalen om klanten en geïnteresseerden op de hoogte te houden van nieuwe ontwikkelingen en fijn beeldmateriaal. De toekomst ziet Annemei rooskleurig. Een eigen Bag to the Future team, een deel van het maakwerk uitbesteden en het assortiment uitbreiden. En dan zelf meer tijd overhouden voor de designs en concepten voor samenwerkingen en verkoop.

Bekijk de website voor meer informatie en volg @bagtothefuture op social.