Het fenomeen Cosmoscouple

Een business verpakt in regenboogkleuren, confetti en liefde. De persoonlijke interesses van Jip en Petra zijn een ware hit op Instagram. Met 10.000 volgers mogen ze zichzelf een groot account noemen, en dit is pas het begin.

Heel gewoon en toch bijzonder

Bekende merken staan in de rij voor een samenwerking met Jip en Petra. Susan Bijl, Margootje Vintage, Happy Socks en Sharp Sharp zijn enkele namen die voorbij komen in de kleurrijke feed. Een vakantie in Parijs is het onverwachte startpunt van Cosmoscouple als merk. De posts lezen als een dagboek met bijbehorende kiekjes. Een bijzondere reis waarin de lezer een bijrol heeft. Het is echt, herkenbaar en op sommige momenten aandoenlijk en absoluut humoristisch. Gewoon, maar met een laagje glitter en confetti. Perfecte plaatjes van koffiekopjes, grote zonnebrillen en pashokjes zijn de grote afwezigen in het portfolio. Want het leven is niet perfect, maar zit vol dorky momenten en verrassende ontmoetingen.

Jij, ik, en de wereld

Een Instagram account onderhouden als zakenpartners, geliefden en BFF’s is voor het ondernemende koppel eerder een kracht dan een obstakel. De creativiteit van Petra en het zakelijk denken van Jip zorgt voor een ideale samenwerking die in balans is en blijft. Elke dag een kans zien voor nieuwe samenwerkingen, ideeën, concepten en fotoshoots. Bijna iedere mail die richting een bekend merk of vernieuwende ondernemer gaat, wordt positief beantwoord. Andersom stromen de mailtjes met aanvragen ook binnen. Een aanbod afslaan gaat net zo makkelijk. De essentie die Cosmoscouple heeft, komt in elke samenwerking naar voren.

Momenteel besteden Jip en Petra zo’n 20 uur in de week aan content maken voor de verschillende kanalen. Na het ontwaken start de dag met het bekijken van Instagram. Alles wordt nauwkeurig nagekeken en beantwoord. Een afspraak met een Rotterdamse ondernemer zou een logische volgende actie kunnen zijn. Daarna brainstormen en concepten uitschrijven. Eenmaal weer thuis kan het plaatsen van de content beginnen. Research, teksten bedenken, taggen, hashtags toevoegen en op precieze tijden posten. De synergie en energie die daarbij komt kijken werkt aanstekelijk. De keuze voor het ondernemerschap was een natuurlijke volgende stap.

Spreken in de taal van hashtags

De oplettende volger heeft de naam Hashtag Junkies al gespot. In het handelsregister van de Kamer van Koophandel is de naam ook al te vinden. De constante vraag naar het ongekende succes van Cosmoscouple is voor Jip en Petra de aanleiding voor het starten van een bedrijf. Het creatieve koppel gaat ondernemers helpen die behoefte hebben naar meer online zichtbaarheid. De achtergrond van accountancy (Jip) en de zorg (Petra), tezamen met de kennis van marketing en communicatie komen terug in de contentontwikkeling en masterclasses die op de planning staan. De toekomst ziet er rooskleurig uit. De ambities ook: Het grootste account van Rotterdam worden.

Volg het fenomeen via @cosmoscouple en er verschijnt gegarandeerd een glimlach, elke dag weer.