Spiritualiteit zkt vrouw

Rotterdamse ondernemer Emmely Jacobs heeft een missie. Met Love Healthy Living wil zij mensen begeleiden om een herconnectie met zichzelf te maken. De oorspronkelijke connectie zal je niet kwijtraken maar vaak vergeten we die wel door alle drukte die het werkende leven met zich meebrengt. Met yoga, dans, meditatie, kruiden en voeding komt die herconnectie tot stand. Een integrale holistische aanpak met de natuur als rode draad.

Het platform is er speciaal voor de moderne vrouw die spiritueel nieuwsgierig is. Young professionals, moeders, freelancers en bedrijfseigenaren die een druk leven hebben en bewust tijd (willen) vrijmaken voor zichzelf. Emmely ziet een kans bij vrouwen van 25-45 jaar. Zij zijn toe aan een transitie en kijken vaak verder dan de gebaande paden die voor ze liggen. “Ieder mens moet gaan inzien dat hij of zij uniek is. Zowel als persoon, het leven dat ze leiden en het doel wat ze hebben.” Zo heeft ook iedereen de keuze om voor Love Healthy Living te kiezen en daar een ervaring op te doen. Een kickstarter om daadwerkelijk verandering in je leven aan te brengen en daarna kun je weer verder kijken, of blijven natuurlijk. De focus ligt op het individu en het platform kiest voor een down to earth benadering van spiritualiteit, zowel in de programma’s als de artikelen.

Emmely vult aan: “Wij mensen zijn veel krachtiger dan dat we denken dat we zijn. Afhankelijk van de persoonlijke groei die je doormaakt, zal het bewustzijn zich vergroten en daarmee het inzicht hoe krachtig je bent.” De groei die komt kijken bij de verschillende fasen van bewustzijn, dat is spiritualiteit volgens Emmely: “Ik deel alles wat ik meemaak. Alle kennis die ik heb, verwerk ik in de programma’s. Denk hierbij aan het begeleiden van yoga, meditatie en natuurlijke voeding. Door het delen van mijn eigen ervaringen kan ik op een ander niveau begeleiden en echt een connectie maken met de individuen die de progamma’s volgen.”

Projectie media

De media mengt zich maar al te graag in thema’s als een gezonde levensstijl en spiritualiteit. Veel initiatieven en bedrijven willen alleen maar geld maken en komen met misleidende informatie op de markt. Een gewaarschuwd mens telt voor twee. Emmely erkent dit probleem: “Ik vind het vervelend dat een groot deel van de wereld nog erg gefixeerd is op geld maken. Alle kansen worden aangepakt om veel geld te verdienen. Er zijn ook goede platforms die een intentie hebben om de bevolking te dienen. Die intentie is puur en daar sta ik wel achter.” Je intuïtie zal je leiden naar de juiste beslissing. Lees achtergrondinformatie en kijk wat organisaties delen op platforms en via sociale media. Op die manier kom je erachter waar ze voor staan en of je daarmee klinkt. “Alle ervaringen leiden tot een betere ik. Zie het als een les, leer ervan en ga verder.”

Fitgirls en fout gesponsorde berichten zijn niet meer weg te denken uit de media. Sociale media is net als het leven zelf. Er zijn altijd 2 kanten die duelleren met elkaar. Positief en negatief. Iedereen heeft een eigen pad en dat kan beïnvloed worden door een bekend persoon of influencer. Die connectie zorgt ervoor dat iemand anders gaat denken en daardoor opnieuw naar zijn of haar keuzes gaat kijken. En dat pakt soms goed uit, maar kan ook verkeerd uitpakken. “Every dissapointment is a blessing.”

In je kracht staan

In 2009 startte Emmely haar missie en richtte haar onderneming op. Eerst door les te geven in yoga en body balance. Die lessen zijn organisch gegroeid tot waar ze nu staat. “Uit koppigheid zette ik een eigen onderneming op en dat trok mensen aan. Mensen reageren op die zelfverzekerdheid. Ik wilde mezelf ontwikkelen, inzicht krijgen waar ik goed en minder goed in ben en groeien naar mijn doel. Puur wat ik zelf wilde en niet naar wat mensen nodig hebben. Ik ben in contact gekomen met mezelf en heb dat naar buiten gebracht via mijn onderneming.” De reacties waren lovend en de energie die Emmely uitstraalt komt direct terug. Door uit haar eigen kracht te ondernemen kon ze precies de juiste mensen aantrekken voor haar programma’s.

En nu is het tijd voor de “Emmely Jacobs – Holistic Life + Wellness” waar Emmely een stapje verder gaat dan met Love Healthy Living. Een nieuw puzzelstukje dat op zijn plek valt. Mensen begeleiden om een herconnectie te krijgen met zichzelf ziet Emmely als haar missie: “Het is een tastbaar resultaat van mijn werk. Ik zorg ervoor dat mensen weer zelf aan het roer staan en hun eigen coach kunnen zijn. Ik ben ook mijn eigen coach en met de kennis die ik heb wil ik andere mensen inspireren om de coach in zichzelf te ontwikkelen.” Nu doet ze dat nog alleen maar een eventuele samenwerking sluit ze in de toekomst niet uit: “Ik sta ervoor open om samen te werken met mensen die matchen met mijn waarden. Mensen die zelf ook passie hebben voor het holistische en de meerwaarde zien van gezonde voeding en recepten.” Zo fantaseert ze over een Yoga & Brunch concept, en zelfs muziek zou een onderdeel kunnen uitmaken van de volgende stap met Yoga & Sound.

Een nieuwe generatie

“Emmely Jacobs – Holistic Life + Wellness”  focust zich op thema’s die bij iedereen naar boven kunnen komen: loslaten, slaapproblemen, liefdesverdriet, allemaal triggers die gevoed worden wanneer je druk bent en dus niet meer in contact staat met jezelf. De jongere generatie staat open voor andere denkwijzen en heeft geen filter. Alles is mogelijk, ze doen alles en proberen alles uit. Spiritualiteit is niet meer ver van je ben, het is normaal om een gezond verstand te hebben, nee te zeggen en rust te nemen. Om jezelf te zijn. “Daar sta ik ook voor. Ik heb gestudeerd en ben een wetenschapper. Alles wat ik deel heb ik zelf ervaren. Die energie zoek ik ook in andere mensen. Op hetzelfde niveau communiceren en ervaringen uitwisselen. Delen is vermenigvuldigen.”

Meer over Emmely Jacobs en haar bedrijf vind je op lovehealthyliving.nl.

“Blijft dicht bij jezelf, maak tijd voor jezelf en zet jezelf op nummer 1. Al het andere in de wereld, alles om je heen is alleen maar ruis. Jij blijft tot het einde bij jezelf, zorg goed voor jezelf.”