Dichtbundel Wezens

Studeren en ondernemen. Voornamelijk schrijven, maar ook illustreren en af en toe een voordracht. Lot Bouwens, beter bekend als L.B. schrijft verhalen en gedichten. Over de liefde, dood, geluk en verdriet. Wezens is haar eerste dichtbundel, en haar ambities zijn reusachtig.

Al vanaf de basisschool schrijft Lot gedichten. Haar favoriete les op de vrije school was tijdens gedichtenweek. Meedoen aan schrijfwedstrijden volgde en tijdens de puberteit werd schrijven een uitlaatklep. Inmiddels is dichtbundel Wezens een feit.  Een verzameling van vijftig gedichten, samengesteld uit de vele zelfgemaakte boekjes.

Klaar voor de start, schrijf!

Het publiek maakt kennis met een andere Lot. Althans, vrienden en familie leren een andere Lot kennen. De dichtbundel zelf is geen verrassing, de inhoud van sommige gedichten wel. Inspiratie komt van goede gesprekken, dagelijkse belevenissen, songteksten en Pinterest. De ideale omstandigheden om een gedicht te schrijven bevatten sowieso een bank en rustige muziek. En dan komt er vaak één gedicht, perfect en af.

Naast schrijven komt Lot ook vertellen. Daar is vraag naar en is ook een logische volgende stap. De eerste keer was in het Bibliotheektheater in Rotterdam. Het voordragen van eigen gedichten en verhalen. Delen in een kunstvorm. Emoties, gebeurtenissen, oud en nieuwe momenten. Er is een drang naar meer diepgang. Het echte, rauwe leven. Niet de oppervlakkigheid van sociale media.

Lot wil thema’s als hooggevoeligheid, de dood en trauma’s bespreekbaar maken. Via gedichten en verhalen. De dichtbundel is online te koop en via diverse verkooppunten in Nederland.

De nieuwe website lotbo.nl staat live. De webshop met kaarten, tassen en meer hebbedingetjes komt binnenkort online. Volg Lot via @lot.bo.