Sieraden van suikerspin

Je hebt een innovatief concept bedacht tijdens je studie en ziet een gat in de markt. Het overkwam Martine Poot van atelier Martijntje Cornelia. Installaties van suikerspin. Juist, echte suikerspin zoals op de kermis. Het ontwerpen van sieraden heeft ervoor gezorgd dat zelf Koningin Maxima nu oorbellen van haar hand draagt.

Ambacht maakt alles mooier

Ze noemt zichzelf een ambachtsman en geniet het meeste van de installaties die ze maakt voor ruimtes, festivals en exposities. Werken met suikerspin is een intensieve opgave. De werkruimte ligt vol met suiker en tijdens het werken met de machine is veel geduld en precisie benodigd. Na 5 jaar werken met suikerspin kent Martine het materiaal van binnen en buiten. Het proces van suiker en luchtige substantie tot het koraalvormige materiaal na het uitharden is herhaaldelijk getest en aangepast. Met dat inzicht kwamen de sieraden.

Gesuikerde oorbellen en colliers

Elk stukje uitgehard suikerspin is uniek. Het begint al met de kleur. Vele zoete kleuren zijn mogelijk door de kleurstof die toegevoegd wordt tijdens het maakproces. De vormen komen naar voren door het voorzichtig indrukken en breken van het materiaal. De oorbellen zijn er als kleine knopjes tot grote hangers, allemaal licht van gewicht en draagbaar. Zelf zou ze het liefst Sabrina Starke of Lianne La Havas als afnemer zien. Maar ook stylisten en fotografen mogen bij haar aankloppen voor een unieke set oorbellen of bijzondere colliers.

Op maat gemaakte ontwerpen

Martine heeft met haar onderneming een unieke vorm van ambacht omarmt en is een specialist op het gebied van suikerspin creaties. Zij is de enige ter wereld die op deze manier met het materiaal werkt. De sieraden zijn op aanvraag te bestellen. Samen met haar maak je jouw eigen exclusieve paar oorbellen, ring of collier. Binnenkort wordt de webshop gelanceerd en kun je ook online shoppen naar one of a kind pareltjes van suikerspin. Bezoek de website voor meer informatie en volg haar avontuur op Instagram @martijntjecornelia.