Vlogworkshop met Rotterdamse mentaliteit

Opgegroeid in het blog-tijdperk waarin tekst veranderde in tekst met veel beeld, interactie en betaalde influencers. Vloggen is de vergrotende trap in het medialandschap waar niemand meer omheen kan. De kunst van het zenden zonder te zenden. Rotterdamse onderneming Valo Media geeft vlogworkshops om het beste uit je vlog te halen.

Gefocust te werk gaan

Alles start met de basis van je vlog. Wat wil je vertellen en op welke manier. Zodra je het concept helder hebt volgt de apparatuur. Vloggen kan al met een smartphone, inclusief externe microfoon (VideoMic). Met een goede vlog camera, microfoon en extra licht moet je al snel denken aan een investering van €900. Een video op locatie vraagt een andere opzet dan een vlog die je on the go opneemt. Denk daarbij aan het concept, wat wil je uitstralen?

Workshop tips & tricks

Tijdens de workshop ontvang je informatie over de techniek van het filmen, aanbevolen apparatuur en handige tips. Slim om een lijstje gereed te hebben van jouw favoriete vlogs, voor een analyse en vergelijking met je eigen concept. Hieronder volgen tips als basis voor jouw (eerste) vlog:

  • Liggend (landscape) filmen
  • Automatische stand uitzetten
  • Constant licht
  • +/- 8 minuten video
  • In de lens kijken
  • Camera iets hoger positioneren (onderkin alert!)

Daarnaast wordt er uitgebreid uitleg gegeven over topics als meta description, tags, SEO, titels, videobewerking en inrichting van een YouTube kanaal.

Voor wie nog twijfelt om een vlog te starten, is de gouden tip: doen! Gewoon doen, starten en op die knop drukken. Ready, set, film. Wil je ook een vlogworkshop volgen bij Valo Media, bekijk dan de website.