Copywriting 2024

Nóg betere copy in 2024

Kunstmatige teksten schrijven. Is dat de toekomst van copywriting en ghostwriting voor bedrijven en ondernemers? Het inzetten van Artificial Intelligence (AI) tools als ChatGPT is al grotendeels omarmd, door bedrijven én copywriters. In 2024 neemt deze adoptie een vlucht en werken steeds meer bedrijven met een kunstmatige (marketing)collega. Op de vraag of dit een goede ontwikkeling is, moeten we eerst kijken naar het doel van je teksten. Iets klakkeloos overnemen vanuit een systeem, zonder gevoel en waar creativiteit mist, is niet de manier voor het gericht overbrengen van je boodschap. Helpt het juniors met inspiratie opdoen? Ja. Helpt het seniors met een basistekst die ze vervolgens herschrijven? Ja. Toch is AI niet de holy grail.

 

Tekstpersonalisatie

Als we het dan toch hebben over de schrijfstijl: maak het persoonlijk. Hoe reageer jij als er op een verjaardagsfeest gevraagd wordt naar je werk, boodschap, product of dienst. Heb je dan veel spraakwater nodig en vertel je eindeloos door, of kies je voor een overtuigende elevator pitch waarbij je de gesprekspartner betrekt? Geef aandacht aan wat je vertelt, hoe je dat doet, wie je wilt aanspreken en welke actie je verwacht van de lezer. Daarin is consistentie en eigenheid belangrijk. Kies zorgvuldig je woorden en de boodschap die je wilt overbrengen. Praat online op dezelfde manier zoals je offline praat: gebruik humor, zorg voor voldoende herhaling en laat je enthousiasme en passie doorschemeren. Daarmee zorg je voor vertrouwen en hebben lezers het idee dat ze begrepen worden. Jij bent het antwoord op hun vraag- of probleemstelling en communiceert ook op die manier.

 

Big time storytelling 

Jezelf onderscheiden van de massa doe je met storytelling. Je hebt een uniek verhaal en gebruikt dat onder meer voor betrokkenheid, kennisdeling, vertrouwen en verkoop. Zie storytelling als een methode die mensen verbindt met jouw merk. Heb je boodschap helder en kies de (zoek)woorden die hierbij aansluiten. Wijk niet af van jouw schrijf- en verhaalstijl, want dat verlies je publiek op basis van inconsistentie. Verwerk je merk, producten of services, medewerkers, oplossingen en expertise in je voordacht en maak van storytelling jouw aanpak voor meer conversies en verkopen.

 

Werk met ghostwriters

Ghostwriting is ideaal voor bedrijven die op zoek zijn naar het uitbesteden van tekstschrijven en copywriting. Als ghostwriter schrijf ik namens het bedrijf, in een passende schrijfstijl, met een consistentie boodschap en op een unieke, aansprekende wijze. Ghostwriters voed je met jouw ideeën, kennis en visie. Ze belichamen het bedrijf, product of de dienst volledig en schrijven complete campagne-onderdelen die consistent zijn in de boodschap en schrijfstijl. De ingehuurde ghostwriter is een extensie van je marketingteam en komt met nieuwe invalshoeken en inzichten om je verhaal nog scherper te krijgen. Ontdek deze mogelijkheid in 2024 en huur een freelance of interim ghostwriter in. 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.