Storyteller Andrea Dronk

Verhalen maken de mens

Verhalen met en zonder woorden vormen onze samenleving. Denk er maar eens over na en laat je gedachten gaan over alles wat jou is verteld. Als copywriter en storyteller vertel ik elke dag het verhaal van andere mensen. Zij die bedrijven runnen, gespecialiseerd zijn, ervaringsdeskundige zijn, hun talent willen delen en nog veel meer verhalen. De wereld barst ervan. Ze zorgen voor samenhang en verbinding, we verstaan elkaar en vormen meningen op basis van wat er wordt gedeeld. Zelfs zonder taal zijn overal verhalen aanwezig. Jij bent jouw eigen verhaal en ook alleen jij kiest ervoor of je dat naar buiten brengt. En op wat voor manier. Als freelance tekstschrijver help ik jou met het vertellen van je verhaal aan het publiek.

 

 

Starten met storytelling

Storytelling is in het Nederlands ‘gewoon’ verhalen vertellen. Storytelling klinkt net wat lekkerder en is een internationaal begrip. Jouw verhaal vertellen start altijd met een idee en de behoefte om dit te delen met anderen. Dat kan voor zakelijke doeleinden zijn, zoals een website, productlancering, mobiele app, interne communicatie, een blog of artikel. Privé zijn er ook vele vormen van storytelling. Denk maar eens aan het schrijven van verjaardagskaarten, huwelijksgeloften, uitnodigingen en e-mails of brieven aan instanties. Jij wilt een boodschap overbrengen op een manier die bij jou past en die duidelijk is voor de ontvanger. Als storyteller luister ik naar jouw verhaal en stel vragen over de doelstelling, je publiek, de boodschap en wat je met het verhaal wilt bereiken. Een verhaal is óf leidend, óf aanvullend. Er zit bijna niets tussenin. Storytelling gebeurt vanzelf als je de juiste woorden kiest.

 

 

‘Aan het typen’

Van verhalen via telepathie naar verhalen rond het kampvuur tot appjes en voiceberichten. Communicatie verandert en evolueert mee met techniek en innovatie. Liever simpel dan ingewikkeld, niet nadenken maar snel en vluchtig. Jij gelooft in je verhaal, maar het projecteren en delen ervan is een tweede. ‘Aan het typen’ is voor mij als freelance tekstschrijver dagelijkse kost. Schrijven, redigeren, herformuleren, schrappen en finetunen. Verhalen maken de mens: ze vertellen wat je ’s morgens aantrekt, waar je jouw koffie haalt, welke film je kijkt, voor welke opleiding je kiest, wie je vrienden zijn, welke toekomstdromen je hebt en nog veel meer. Meer dan we ooit onthouden. We doen veel op de automatische piloot en dat is allemaal dankzij verhalen. Storytelling is een krachtige tool en verhalen vertellen brengt ons veel. Ook voor jou als ondernemer of zzp-er is storytelling een kracht die bijdraagt aan jouw doelen.

 

 

Verhalen over [vul in]

Verhalen vertellen gebeurt elke dag, elk uur en elke minuut. Je ziet online een advertentie, je collega vertelt over het weekend, je leest het laatste nieuws, je gaat op zoek naar het beste schoonmaakmiddel voor je houten vloer, overtuigd je partner in het nemen van een hond of vertelt je ervaring over de lokale brillenzaak aan je moeder. Het zijn allemaal verhalen die onze samenleving vormen en hoe we met elkaar omgaan. Laat jouw verhaal voor je werken en besteed het schrijven van content uit aan een freelance tekstschrijver of ghostwriter. Door interviewtechnieken, extra research, algemene kennis en ervaringen, komt jouw verhaal tot leven. Voor jezelf, je ontvanger, doelgroep of publiek. Vertel mij jouw verhaal.

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.